Veel meer tweedehandse auto’s verkocht

January 21, 2021 by No Comments

In mei werden er ruim 111.146 tweedehands auto’s verkocht, in april waren dit er maar 74.000, volgens de cijfers van Bovag. In mei 2019 was de verkoop van tweedehands auto’s wel nog iets hoger met ruim 118.000 verkochte auto’s. Op dit moment is de verkoop van tweedehands auto’s weer bijna op hetzelfde niveau als voor de coronacrisis.

In de eerste vijf maanden van 2020 verkochten de autobedrijven 506.517 tweedehands personenauto’s, dat was 6,4% minder dan in dezelfde periode een jaar geleden. De coronamaatregelen hebben grote gevolgen voor de autoverkoop gehad. In april was er een daling van meer dan 26% ten opzichte van april 2019 en in maart bedroeg de daling bijna 14%. Nu heeft ongeveer de helft van de ov-reizigers aangegeven te gaan kijken naar alternatief vervoer. 57% van deze mensen zal meer met de auto gaan reizen, waarvan zo’n 8% zegt een auto te gaan kopen. Dit komt neer op zo’n 175.000 mensen. In mei zijn er dan dus ook al ruim 111.146 tweedehands auto’s verkocht. Onderling verhandelden particulieren in mei ook nog eens 73.433 tweedehands auto’s, dit was 17,6% meer dan het jaar ervoor. Terwijl er tot en met mei maar 308.807 auto’s onder particulieren waren verkocht.

Het is echter wel zo dat de verkoop van nieuwe auto’s wel afneemt. In mei werden er 14.934 nieuwe auto’s verkocht. Dit zijn er 59% minder dan in dezelfde maand vorig jaar. Ook in april werden er al 50% minder nieuwe auto’s verkocht dan een jaar eerder.

Als je een auto gaat aanschaffen is het wellicht verstandig om je autoverzekering te bekijken. Veel mensen veranderen hun autoverzekering niet wanneer ze veranderen van auto. Toch kan het vaak zo zijn dat een andere autoverzekering geschikter kan zijn voor je nieuwe auto. Daarom is het verstandig om al je opties nogmaals te vergelijken.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *