Sint Pieter Rome bezoeken

August 23, 2022 by No Comments

Wil je het Sint Pieter Rome bezoeken? De Sint Pietersbasiliek is de grootste kerk van de christenheid en een van de meest bezochte plekken in Rome. Het is de hoofdkerk van de Katholieke Kerk en staat op het Vaticaan, het zelfstandige staatsgebied van de paus. De basiliek is genoemd naar de heilige Petrus, die volgens de overlevering door Jezus werd aangewezen als hoofd van zijn kerk. De Sint Pietersbasiliek is een indrukwekkend gebouw met veel prachtige kunstwerken. Het is zeker de moeite waard om deze basiliek tijdens je bezoek aan Rome te bezoeken!

Keizer Constantijn de Grote heeft in 324 na Christus opdracht gegeven voor de bouw van een nieuwe kerk op de plek waar Petrus was begraven. De oude kerk werd in de 4e eeuw voltooid en was toen de grootste kerk ter wereld. In de 13e eeuw werd begonnen met de bouw van de huidige Sint Pietersbasiliek. De basiliek is ontworpen door Michelangelo en is één van zijn meesterwerken. Het is 152 meter lang, 92 meter breed en het dak is 45 meter hoog. Het gebouw heeft vijf beuken met elk zeven traveeën. De centrale koepel is de grootste koepel ter wereld en is 41 meter hoog.

De Sint Pietersbasiliek is een prachtig gebouw met veel mooie kunstwerken. Er zijn veel beelden van beroemde kunstenaars zoals Michelangelo, Bernini en Gian Lorenzo Bernini. Ook zijn er veel schilderijen en fresco’s te zien. Het plafond van de basiliek is bedekt met een gigantisch schilderij van Michelangelo. Het schilderij, dat de dag des oordeels voorstelt, is 9 meter hoog en 12 meter breed. De Sint Pietersbasiliek is zeker een bezoek waard als je in Rome bent!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *